Painting the Past

WANDEN MET SFEER!

Binnenwanden die herinneringen oproepen aan de klassieke interieurs van Engelse landhuizen en kastelen. Rustiek stijlvol, maar bovenal de garantie voor de warme sfeer in uw woning. Het kan dankzij de matte krijtachtige muurverven van Painting the Past. Verkrijgbaar in 35 Traditional colours, 12 New Neutral colours , 12 Soft Loft colours , 12 Shabby Chic colours, 12 White Poetry colours en 20 Children colours.

De authentieke verf bevat emulsies met veel krijt. Dat maakt ze veel matter dan de gebruikelijke verven. Ze komen zachter over en zullen niet gauw vervelen. Kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven, afwasbaar en overschilderbaar. Dankzij de handgeschilderde kleurenstaalkaart weet u precies hoe de verf opdroogt.

MUURVERF

Kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven (vachtroller of blokkwast), afwasbaar en overschilderbaar. De verf dient voor het mooiste resultaat in 2 lagen te worden aangebracht. Verkrijgbaar in hoeveelheden van 2,5 lit (30 m2).

RUSTIC@

Rustic@ dankt zijn naam aan zijn rustieke en zachte poederige uitstraling. De van oorsprong Engelse verf heeft een prachtige Italiaanse twist, die een creatieve invulling krijgt door de @ in de naam. De kleurlijn  bestaat uit een sober en sereen kleurpalet van 6 tinten, dat geïnspireerd is door vergrijsde aardkleuren, gewassen linnen en gebleekt hout. Streperige kleurschakering Rustic@ verf bevat componenten van marmerpoeder, waardoor bij het aanbrengen een zacht poederig en mat effect ontstaat. De verf wordt in twee lagen van boven naar beneden of kruislings aangebracht. Hiervoor dient men een  brede kwast te gebruiken.  Afhankelijk van de manier van opbrengen ontstaat er een streepachtig of licht gewolkt effect waardoor de  muur een doorleefde uitstraling krijgt. Het aanbrengen van verschillende lagen geeft lichte kleurnuances en een zacht schaduweffect.   Praktische voordelen Naast de bijzondere ingrediënten en warme kleurstelling biedt de verf ook praktische voordelen. Zo is de verf kant en klaar uit blik aan te brengen met een kwast,  nauwelijks vlekgevoelig  en kan deze eenvoudig worden overgeschilderd.  

Rustic@ 't Maaseiker Woonhuys

Rustic@ 't Maaseiker Woonhuys

HOUTVERF MATT FINISH

De verf is bijzonder geschikt in het interieur voor hout, mdf, muren en radiators. De matt finish is net zo mat als de muurverf. Een grondverf is niet nodig. Het oppervlak dient vrij van olie, was en stofresten te zijn. Het is verstandig om de ondergrond licht op te schuren en daarna goed schoon te maken. De verf dient in 2 a 3 lagen te worden aangebracht. Indien de oppervlaktes sterk zuigen adviseren we om eerst een laag aan te brengen vermengd met 30% water. Verwarmingen dienen koud geschilderd te worden. De houtverf is geschikt voor op kindermeubels.

HOUTVERF EGGSHELL FINISH

De verf is bijzonder geschikt in het interieur voor hout, mdf, muren en radiators. De egghell versie is licht glanzend, waardoor deze beter is te verwerken op keukens en deuren. Een grondverf is niet nodig. Het oppervlak dient vrij van olie, was en stofresten te zijn. Het is verstandig om de ondergrond licht op te schuren en daarna goed schoon te maken. De verf dient in 2 a 3 lagen te worden aangebracht. Indien de oppervlaktes sterk zuigen adviseren we om eerst een laag aan te brengen vermengd met 30% water. Verwarmingen dienen koud geschilderd te worden. De houtverf is geschikt voor op kindermeubels.

REMOVER:

Remover is een volledig biologisch afbreekbare, pH neutrale verf- en wasverwijderaar. In tegenstelling tot de reguliere verfremovers bevat Remover van Painting the Past geen agressieve chemische afbijtmiddelen. De remover is samengesteld op basis van water en biologisch afbreekbare bestanddelen. Hiermee is de reukloze verfverwijderaar volkomen veilig in gebruik en voorkomt men, in tegenstelling tot reguliere verfverwijderaars, irritatie van longen, ogen en huid.

 Sfeerfoto Painting the Past

SEALER:

De sealer is een transparante vernislaag die geschikt is voor verschillende ondergronden. U kunt de Painting the Past Sealer gebruiken op wanden, houtwerk en geschilderde oppervlakken. Bescherm uw behandelde muren en wanden door deze te behandelen met Painting the Past Sealer.

PASTE WAX:

Paste Wax is een blanke of gekleurde krijtachtige was. Deze kan worden aangebracht ter bescherming of om een verweerd effect te bereiken. Het kan worden toegepast op onbehandeld hout of over krijtverf. De Paste Wax is vervaardigd naar een oud recept met toevoeging van krijt. De wax is verkrijgbaar in de volgende kleuren: taupe/ white/ carbon/ cement/ antique/ grey/ blanc/ loft en old white.