Rustica Painting the Past 't Maaseiker Woonhuys

Painting the Past RUSTICA dankt zijn naam aan zijn rustieke en zachte poederige uitstraling.

De van oorsprong Engelse verf heeft een prachtige Italiaanse twist. De kleurlijn bestaat uit een sober en sereen kleurpalet van 20 tinten, dat geïnspireerd is door vergrijsde aardkleuren, gewassen linnen en gebleekt hout. Streperige kleurschakering Rustica verf bevat componenten van marmerpoeder, waardoor bij het aanbrengen een zacht poederig en mat effect ontstaat. De verf wordt in twee lagen van boven naar beneden of kruislings aangebracht. Hiervoor dient men een brede kwast te gebruiken. Afhankelijk van de manier van opbrengen ontstaat er een streepachtig of licht gewolkt effect waardoor de  muur een doorleefde uitstraling krijgt. Het aanbrengen van verschillende lagen geeft lichte kleurnuances en een zacht schaduweffect.

Naast de bijzondere ingrediënten en warme kleurstelling biedt de verf ook praktische voordelen. Zo is de verf kant en klaar uit blik aan te brengen met een kwast,  nauwelijks vlekgevoelig  en kan deze eenvoudig worden overgeschilderd.  

Toepassing:


Painting the Past Rustica is een muurverf die geschikt als afwerkingslaag op diverse poreuze ondergronden zoals, stucwerk, gipsplaten, cementgebonden ondergronden, baksteen, sierpleisters enz. die voorgestreken zijn met Painting the Past Wall Primer. Painting the Past Rustica is minder geschikt voor houten meubels en in vochtige ruimtes.